Rzeczpospolita Polska

Laboratorium Analiz Materiałów Paszowych, Biologicznych i Produktów Spożywczych


 

Analiza

  • Przygotowanie próbki
  • Wsp. podsuszenia
  • Wsp. liofilizacji
  • Sucha masa
  • Energia brutto
  • Białko surowe
  • Popiół surowy
  • Popiół surowy nierozpuszczalny w HCl
  • Tłuszcz surowy
  • Włókno surowe
  • NDF, ADF
  • pH
  • LKT
  • N-NH3
  • Aminokwasy - kwaśne, siarkowe, tryptofan
  • Składniki mineralne (Ca, Mg, Na, K, Mn, Fe, Zn, Cu, S, Cr, P, I, Se, N, Cl)
  • Analiza sitowa

 

Kontakt

Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa
ul. J. Chełmońskiego 38 C
51-630 Wrocław
e-mail:

inż. Alicja Jezierska
e-mail:
tel.: 71-320-5840

mgr inż. Martyna Wilk
e-mail:
tel.: 71-320-5840

mgr Yekaterina Zonova
e-mail:
tel.: 71-320-5840