Rzeczpospolita Polska

I Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności"

Uwaga!
Dokument, który oglądasz stracił ważność. Może zawierać nieaktualne informacje.

Pragniemy poinformować, że w dniach 5-6 lipca 2018 roku we Wrocławiu odbędzie się konferencja naukowa dotycząca kwasów tłuszczowych połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowskiej-Sokoły.

Patronat honorowy konferencji:

  • prof. dr hab. Tadeusz Trziszka – JM Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Tematyka konferencji będzie obejmowała m.in.:

  • źródła kwasów tłuszczowych
  • kwasy tłuszczowe w produktach roślinnych oraz zwierzęcych
  • wpływ kwasów tłuszczowych na organizmy zwierząt gospodarskich i towarzyszących
  • znaczenie i źródła kwasów tłuszczowych w żywieniu i diecie człowieka
  • wpływ kwasów tłuszczowych na organizmy ludzkie
  • kwasy tłuszczowe w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
  • zastosowanie kwasów tłuszczowych w leczeniu ludzi
  • sterowanie parametrami produkcyjnymi a jakość surowców zwierzęcych.

Szczegółowe informacje dotyczące publikacji, programu i terminów nadsyłania zgłoszeń dostępne na stronie konferencji: kwasytluszczowe.wixsite.com/konferencja

Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji!